Sa kim Crvena zvezda ima posla? Sve crno na belo!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport

biće teško

Sa kim Crvena zvezda ima posla? Sve crno na belo!

Sve je jasno, ali...

Objavljeno:

Drugi protivnik Crvene zvezde iz prvog šešira Lige šampiona biće Inter, dok je duel sa italijanskim gigantom na programu 1. oktobra u 21 čas.

Jedan od najvećih klubova u Italiji, osnovan je davne 1908. godine. Stadion na kome igraju, dele sa svojim "ljutim" rivalom - Milanom, sa kojima će se fudbaleri Zvezde takođe sastati u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Koliko je Inter veliki klub, govori i podatak o broju trofeja u njihovom muzeju: tri pehara Lige šampiona, isto toliko puta su bili svetski prvaci, potom 20 trofeja šampiona države, tri trofeja Kupa UEFA, devet pehara Italijanskog kupa i osam trofeja Superkupa Italije.

FK Inter
FK Interfoto: Nderim Kaceli/IPA Sport/ipa-agen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crvena zvezda se kroz istoriju sa Interom iz Milana sastala samo dva puta. Oba puta u sezoni 1980/81, u okviru četvrtfinala Kupa evropskih šampiona. Prva utakmica koja je odigrana u Italiji je završena rezultatom 1:1. U prvom meču strelac je za Zvezdu bio Srebrenko Repčić. Ipak, u drugom meču, slavio je Zvezdin rival sa 0:1, ali to nije sprečilo preko 90 hiljada najboljih navijača na svetu da prirede spektakl. Za Inter su tada nastupali veliki igrači poput: Ivana Bordona, Đuzepea Baresija, Gracijana Binija, Đampjera Marinija, Dominika Kasa, Alesandra Altobelija, dok su za Zvezdu nastupali velikani poput: Dragana Simeunovića, Ivana Jurišić, Mileta Jovina, Dragana Miletovića, Rajka Janjanina, Zlatka Krmpotića, Miloša Šestića, Vladimira Petrovića…

1 / 4 Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Današnji šef stručnog štaba Intera je Simone Inzagi, četrdesetosmogodišnji Italijan, koji forsira formaciju koja je nastala na području "čizme", a to je 3-5-2. Igra sa tri štopera koji veoma dobro barataju sa loptom, popularnim "ving-bekovima", koji konstantno potpomažu i u fazi napada i u fazi odbrane, te sa dva napadača koji vrše konstantan pritisak na protivničke odbrane. Igraju sjajno od početka nove sezone. U prva tri kola Serije A, upisali su dve pobede i jedan remi, što ih stavlja na prvo mesto najbolje italijanske lige.

Njihovu postavu čine: Zomer - Pavar, Aćerbi, Bastoni - Darmijan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko - Turam, Martinez. Bez ikakvog dvoumljenja, najveći izazov za Crvenu zvezdu biće da “probije” pravi "bedem" pred golom Zomera. Aćerbi i Bastoni su "produkti" italijanske odbrambene škole, dok ni kvalitet Pavara ne dolazi u pitanje, igrača koji je osvoji Svetsko prvenstvo sa Francuskom. Barela, Čalhanoglu i Mhitarjan, takođe predstavljaju "trio" sa kojim će fudbaleri Zvezde voditi veliku bitku. Tu se ne završava kvalitet Intera, jer se na klupi nalaze igrači poput: Fratezija, Taremija, Stefana de Vraja, Dumfrisa, Aslanija, Hoakina Koree, Zijelinskog i Marka Arnautovića.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.